top of page

Състезания между учениците от клубовете „Предприемачество“, „Природни науки“ и „Изкуства и спорт“ о


На 17.04. –18.04.2015г се проведоха състезания между учениците от клубовете „Предприемачество“, „Природни науки“ и „Изкуства и спорт“ от 7 СОУ „Кузман Шапкарев“ Бл-град, България и СОУ „М.М.Брицо“ Делчево, Македония, по проект SCHOLARS, проведени в СОУ „М.М.Брицо“ гр.Делчево, Македония

17.04.2015г

От 9,30ч до 10,30 ч. се проведе състезанието и дискусия на клуб „Природни науки“ между отбора на 7 СОУ „К.Шапкарев“ и СОУ „М.М.Брицо“ Делчево

Състезанието премина при много интерес от страна на учениците от двете училища. Дискусията между учениците на важни теми, като „Опазване на планетата“, „ Вредните емисии в атмосферамата и как да предпазим планетата“, „Екология ..... допринесоха за социалното сближаване на учениците от двете държави и остави трайни спомени и приятелства, които ще се просъществуват в годините.

От 10,30 ч до 11,30 ч се проведе състезанието и кръглата маса на учениците от клуб „Предприемачество“ , които дискутираха теми, важни за тяхната професионална реализация – „Моята професия – между реалнотта и мечтата“ , „Моят бизнес план“

Креативните и интересни идеи сплотиха учениците от двете училища и ги убедиха, че съвместната работа и добро сътрудничество би им помогнало в техните предстоящи работни проекти.

От 11,30ч до 12,30ч се проведе спортното състезание по футбол. Отборите се представиха отлично и заслужиха призовите места.

Работата на комисиите - преподаватели от двете училища беше затруднена от доброто представяне на учениците от двете училища и екипната им работа.

Бюха раздадени награди за призовите места – сертификати на участниците, флаш памет 8 GB, тениски и топки с логото на проекта.

От 15,00ч до 17,00 ч. се проведе съвместни конференции на преподавателите по съответните предмети и за разпространение и обмяна на знания, умения и компетенции. Дискусиите и съвместните конференции допринесоха за насърчаване на съвместната дейност на учениците и учителите и за социалното сближаване между двете държави.

С което бяха изпълнени целите на проекта:

По отношение на целевата група на учениците устойчивостта се реализира в две направления. Първо, чрез образователните дейности в клубовете по интереси се формират нови компетенции за самите ученици, които ще им послужат за бъдещата им реализация, второ, създадените материална база и условия ще послужат за полоколения напред.

Институционалната стабилност на проектните резултати гарантира създаването на стойностно бъдещо трансгранично партньорство, което ще позволи и реализацията на съвместни политики в транграничния регион. След приключването на проекта училищата ще са в състояние да участват по-активно в процесите на приложение на местните политики за развитие на региона.

9,00ч до 11,00 ч.

Посещение на културно-исторически обекти и природни забележителности в района на Делчево:

За ученици и учители от Благоевград - посещение на културно-исторически обекти: Археологически музей, Манастир Св Богородица Bajaklija, Kukolje, манастир St Petra в v.Selnik и посещение с настаняване в местността“ Голак ".


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page